Het Silodorp

Stel je eens voor... een opzichtige verzameling van kleurrijke boerensilo’s, in allerlei vormen en maten. Het ontwerpduo Wouter Corvers en Bouke Bruins zag het al helemaal voor zich, op de kale vlakte waar RAUM langzaamaan tot expositieruimte transformeert.

 

De boerensilo is immers het icoon van de agrarische landbouw en geen vreemde in Leidsche Rijn. Althans, tientallen jaren geleden niet... destijds waren de woonwijken van de Vinex namelijk nog vruchtbare grond voor tuinders en prijkten de voedersilo's trots op de oprit. Inmiddels heeft de silo het verloren van het geautomatiseerde boerenbedrijf, heeft de tuinbouw plaatsgemaakt voor de Vinex en is de boerensilo zijn functie vrijwel verloren. Gelukkig wisten Wouter Corvers en Bouke Bruins preciés wat te doen: tijd om dit stadsdeel eens kennis te laten maken met verhalen uit het verleden, heden en de toekomst van het gebied.

 

Met de groei van de stad gaan verhalen verloren; verhalen die vaak veel prijsgeven over het DNA van het stedelijk gebied. Bruins en Corvers proberen die verhalen te achterhalen door met een ludieke fietstaxi in gesprek te gaan met bewoners en sleutelfiguren in de omgeving. De opgehaalde verhalen worden verbeeld in de silo’s. De serie van silo’s vormt zo het canvas waar verleden, heden en toekomst scenario's zichtbaar worden. Oftewel: Het Silo Dorp!

 

 

 

Door: Bouke Bruins en Wouter Corvers

Voor: Zelf geïnitieerd

Wanneer: 2017/2018

GROEN GRIJS GEEL is een samenwerking van Bouke Bruins, Fier van den Berge, Wouter Corvers en Pim Bens. Voor contact studio@groengrijsgeel.nl